Mooqz zet zich in om vrouwen meer exposure en erkenning te geven.

Op 8 maart 2021 is het Internationale vrouwendag.
De viering van deze dag wordt in andere landen groots opgepakt en krijgt veel aandacht. Toch zien we dat er in Nederland weinig aandacht wordt besteed aan deze movement. Mooqz zet zich in om hier verandering in te brengen!

Mooqz missie: Een schijnwerper werpen op succesvolle vrouwen en zo andere aanmoedigen en inspireren om doelen na te streven zonder vooringenomenheid of barrières.

Geschiedenis Internationale vrouwendag
Als we terugkijken, en ja dat is niet zo lang geleden, hadden vrouwen geen kiesrecht, ervaarde zij ongelijkheid op het werkveld en waren in het gezin vaak ondergeschikt. Vanuit deze positie heeft een groep vrouwelijke activisten jaren geleden de handen in één geslagen en zijn een jarenlange strijd aangegaan.

De Internationale Vrouwendag is in de twintigste eeuw ontstaan nadat deze vrouwen opkwamen voor hun rechten. In 1911 werd de Vrouwendag internationaal voor het eerst gevierd, in 1912 voor het eerst in Nederland.

Vrouwen en succes
Anno 2021 kunnen we zien dat onze sisters hun plek hebben opgeëist in de samenleving. Hun plek als huisvrouw hebben zij ingeruild voor businesswoman en ware goalchasers.

Overal waar we kijken zien we dat de vrouw van vandaag een echte leider is – van de CEO die een ‘quote 500’ bedrijf runt tot de huisvrouw die haar kinderen waardig grootbrengt en haar huishouden leidt zoals niemand anders dit kan.

Dat vrouwen leiders zijn, is alleen niks nieuws. Al jaren zijn vrouwen grote world-changers geweest. Vrouwen staan achter de grootse uitvindingen. Jammer genoeg werden zij alleen ondergesneeuwd door de prestaties van de man. In de zogenoemde, mannenwereld.

Heel wat dingen die vandaag de dag gebruikt worden, zouden er niet zijn geweest zonder de (zwarte) vrouwen die het hebben uitgevonden.

Vrouwelijke uitvinders die het opzoeken waard zijn: Marie Van Brittan Brown, Dr. Shirley Jackson, Madam C.J. Walker, Valerie Thomas, Katherine Johnson, Olga D. Gonzales, Maria Talkes en Tabitha Babbitt.

Enkele films over vrouwelijke successen: Hidden Figures, Self made en The Help.

Laten we dit vieren
Het is belangrijker dan ooit dat we de vrouwen hun prestaties erkennen en empoweren om groots te blijven denken en succes na te streven. Dit zal niet alleen een positief effect hebben op de vrouw zelf, maar ook op onze kinderen en daarbij de gehele samenleving.

Dit is daarom een dag die Mooqz met zijn partners viert to celebrate our sisters, voor hetgeen zij de afgelopen jaren hebben gepresteerd en de plek die zij voor zichzelf hebben opgeëist in de samenleving.

We see you girl…. Go get what is your

Share deze post voor meer awareness